Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri, konuşmasında İzmir mutfak kültürünün klasiklerinden olan iki ürün üzerinden İzmir’deki kültürel etkileşimleri incelediği, biri göçle gelen boyoz, diğeri göçle gelenlerin ürettiği bir ürün olan midye dolma konusunu ele alacak. Katılımların ücretsiz olduğu APİKAM etkinlik programına www.apikam.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.
Ahmet Uhri kimdir?
DEÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi olan Ahmet Uhri, 1963 yılında İzmir’de doğdu. 1985 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü, 1997 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Bölümü’nü bitirdi. 2000 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. 2006 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. Ahmet Uhri 2004 yılında “Ateşin Kültür Tarihi”, 2008 yılında “Hitit Mutfak Kültürü”, 2010 yılında “Anadolu’da Ölümün Tarihöncesi”, 2011 yılında Boğaz Derdi, 2016 yılında ise “Anadolu Mutfak Kültürü’nün Kökenleri” adlı kitaplarını yayınladı.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.