Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan, bayramla birlikte Ramazan öncesi yeme düzenine geri dönmek, kahvaltı öğününü atlamamak, sahuru gece yemek şekline dönüştürmemek gerektiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Ongan, “Güne kahvaltı ile başlanmalı ve öğün atlanmamalıdır. Kahvaltıda peynir veya yumurta, domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz, taze meyve ile tam tahıllı ekmek tüketerek güne sağlıklı başlanabilir. Gün içerisinde ikram edilen tatlılardan tüketileceği için kahvaltıda bal, reçel, pekmez ve benzeri şekerli yiyeceklerle günlük şeker ve enerji alımını arttırmamak gerekir” diye konuştu.
Hareketsiz geçen Ramazan ayı ile fazla enerji alımı sonucu kilo artışının tetiklendiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan, bayram ziyaretlerine yürüyerek gitmenin ve fiziksel etkinlikleri arttırmanın fiziksel ve zihinsel sağlığı olumlu yönde etkilediğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ongan, bu etkinliklerin oruç tutma nedeniyle azalan metabolizma hızının artmasını sağladığını dile getirdi.
Diyabet, kalp ve hipertansiyon hastalarının, uyguladıkları beslenme tedavisine bayram süresince de özen göstermesi gerektiğini anımsatan Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan, bebek ve çocukların, büyüme ve gelişmeye katkısı olmayan, boş kalori kaynağı şekerli besinlerden ve gazlı-şekerli içeceklerden uzak durması uyarısında bulundu. Sağlıklı olmak için yeterli ve dengeli beslenmenin, yaşamın her döneminde önemli olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ongan, “Ramazan ayının ardından Bayramı da sağlıkla karşılayabilmek için yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uymak gerekmektedir. Bu konuda diyetisyenlere danışarak doğru bilgi, uzmanından edinilmelidir” dedi.

Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.