Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu Müdürü Aslı Akı, öğrencilerinin beslenmesine son derece önem verdiklerini ve menülerin titizlikle hazırlandığını belirterek, Gıda mühendisi, okul aile birliği temsilcisi, öğrenci birliği temsilcisi, öğretmenlerimiz, rehber öğretmenler ve aşçı her ayın ilk Perşembe günü bir toplantı düzenleyerek menüye karar veriyor. Menülerde kalori hesaplarına, meyve bulunmasına ve her öğünde mutlaka bir zeytinyağlı yemeğin bulunmasına özellikle dikkat ediyoruz dedi.
Okulun kuruluşundan buyana ayaküstü atıştırma tarzı bir yiyecek satışı olmadığını, gazlı içecek, cips ve boyalı madde içeren herhangi bir ürün satışı bulunmadığını da anlatan Akı, Çocuklar kantin alışverişine dördüncü sınıftan sonra başlayabiliyorlar. Daha önce kantin alışverişi yok. Kantinden de sadece su ve sabahları poğaça oluyor. dördüncü sınıf öncesindeki öğrenciler yanlarında harçlık getirmiyorlar. Sadece yazın haftada bir kere dondurma parası olarak 1 lira getirmelerine izin var” diye konuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.