Çikolata aşkı tetikliyor

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik ve Rehberlik Şube Müdürlüğü tarafından Uz. Psikolog Murat Sarısoyun konuşmacı olarak katıldığı Aşık Olamıyorum Eyvah adlı bir seminer düzenlendi. Sarısoyun aşk üzerine yazdığı popüler makalelerinden oluşturarak hazırladığı seminerde aşkın tanımı, insan zihnindeki algılanışı ve aşık olmakla ilgili konular tartışıldı. Aşk üzerine aforizmaların aktarıldığı seminerde, Türkiye ve dünyadaki büyük aşklardan örnekler sunuldu. Aşkın ansızın kapıyı çalan bir şey olmadığını söyleyen Sarısoy, Aşk ilk önce hayranlıkla başlayan, hayran olunan kişiye duyulan ilgiyle devam eden ve sonunda her şeyin ve her fikrin onu hatırlattığı sürecin yaşandığı bir olgudur. diye konuştu. Aşkın insanların yaşamındaki önemine değinen Sarısoy, stresli yaşam tarzının aşık olma ihtimalini zayıflattığını, çikolata yemenin ise bu ihtimali kuvvetlendirdiğini dile getirdi. Sarısoy, çikolatanın insan beynindeki endorfin hormonu salgılanışını arttırdığını söyleyerek, Bu salgı mutluluk duygusu duymamızı sağlıyor. Çikolata beyin gibi bedenimizi de gevşetip rahatlatıyor. İçindeki bileşim, endorfin gibi fiziğimize mutluluk veriyor. Yani insan bedeni, çikolata yendiğinde aşık olunduğu zamanlardaki gibi hoş reaksiyonlar veriyor. Aşık olmaya müsait bir ortam oluşturuyor. diye konuştu. Aşık olamamanın kişinin kendisinden kaynaklı bir sorun olduğunu ifade eden Sarısoy, bu sorunun temel nedeninin kişinin kendisini aşık olamayacağına inandırması olduğunu söyledi.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.