GDO’lu tohumlar açlık sıkıntısını çözmez

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen GDOlu Ürünlerin Sağlığımıza Etkiler konulu konferans Alsancak Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, konuşmasında GDOnun tanımı, tarımdaki yeri ve konum, GDOlu tohum ve tarım ilaçlarının kullanımı gibi konulara yer verdi. Prof. Dr. Özkaya ;GDO doğru ya da yanlış bilinen yönlerine rağmen sıkça gündemde yer almakta. Ancak bilinenin aksine GDOlu tohumlar açlık sorunun çözmez, sorunu daha da derinleştirir. Çünkü açlık besin üretimini azlığından değil gelir dağılımının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. GDOlu ürünler bu konuda çözüm olamaz diye konuştu. Prof.Dr Ali Osman Karababa ise GDOlu ürünlerin halk sağlığına etkileri üzerine yaptığı çalışmalara vurgu yaparak; GDOlu besinler kısa ya da uzun vadede insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yapmaktadır. Dünyadaki besin sorununa çare olarak ortaya çıkan GDOlu besinlerin insan sağlığına olumsuz etkileri üzerinde önemli çalışmalar yürütülmektedirdedi. (Ege Ajans)
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.