Karşıyaka Denizkent Kafe’den glutensiz menü

Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş bünyesinde hizmet veren Denizkent Kafe, yurttaşlara sunduğu “glutensiz menü” seçeneğiyle gluten intoleransı bulunan bireyler için buluşma noktası oldu.

Çölyak, fenilketonüri, otizm, haşimato ve tiroid hastalarına yönelik hazırlanan özel menü, geniş bir besin çeşitliliği ile hizmet veriyor.

İzmir Glutensiz ve Organik Yaşam Derneği’nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl oluşturulan özel menü sayesinde gluten intoleransı bulunan hastalar kendi yiyeceğini yanında taşımak zorunda kalmıyor. Bu uygulama ile söz konusu hastalıklar için toplumda farkındalık da yaratılıyor.

Menüde kahvaltıdan pizzaya, hamburgerden kurabiyeye kadar geniş bir besin çeşitliliği bulunuyor. Ürün çeşitliliğinin talebe göre artırılabileceği de belirtiliyor.

Belediye’ye ait bir tesiste glutensiz menü gibi ayrıcalıklı bir seçeneği hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sahip olduğu rahatsızlıklar nedeniyle zorunlu olarak gluten tüketemeyen ya da kendi isteğiyle beslenme düzeninde glutene yer vermeyen yurttaşlarımız için hayata geçirdiğimiz bu uygulama her geçen gün daha fazla bilinirlik kazanıyor. Çocuklarımız, yurttaşlarımız huzur içinde sağlıklı ve lezzetli ürünler tüketerek Denizkent Kafe’de zaman geçirmenin tadını çıkarıyor” dedi.

Glutensiz beslenme nedir?

Glutensiz beslenme, buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan bir protein olan gluteni içeren gıdaların tüketilmediği beslenme biçimidir. (Un, bulgur, irmik, makarna, şehriye, kuskus kepek gibi.) Glutensiz beslenmesi gereken kişiler meyve, sebze, et, balık, kümes hayvanları gibi besinleri tüketebilir. Gluten intoleransına sahip olanlar, glutenli gıdalar tükettiklerinde karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal gibi bağırsak problemleri yaşayabilir.

Related Images:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: