İZKA’dan iki yeni mali destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) 29 Aralık 2017 tarihi itibariyle “Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması” ve “Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı” başlıklarında iki yeni mali destek programı açıkladı. İzmir ekonomisine aktarılacak 25 milyon lira tutarındaki mali desteğin, 2014-2023 İzmir Bölge Planı’nda açıklanan “güçlü toplum”, “güçlü ekonomi” ve “yüksek yaşam kalitesi” hedefine katkı sağlaması amaçlanıyor.

İZKA Mali Destek Programları için proje başvuruları 22 Mart 2018 saat 17:00’ye kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacak. 29 Mart 2018 saat 17:00’ye kadar KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin e-imza ile imzalanmasıyla tamamlanacak.

Kültür varlıklarına destek 15 milyon lira

“Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması” mali destek programının bütçesi 15 milyon lira olacak. Bu destekle kapsamında taşınmaz kültür varlıklarının korunması, mevcut kullanımının iyileştirilmesi, bölgedeki sosyal, kültürel ve turizme ilişkin altyapıyı geliştirecek şekilde işlev kazandırılmasına yönelik projeler desteklenecek.

İzmir’in cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak program kapsamında, proje başına verilebilecek destek miktarı projelendirme bileşeninde asgari 25 bin lira ve azami 200 bin lira, küçük ölçekli altyapı bileşeninde ise asgari 100 bin lira ve azami 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

Sosyal uyuma destek 10 milyon lira

“Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programının bütçesi ise 10 milyon lira olacak. Programla yaşlılar, madde bağımlıları, engelliler, göçle gelenler, çocuklar ve gençlerin güçlendirilmesine yönelik kurum ve kuruluşların altyapılarının ve hizmet kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Program kapsamında proje başına asgari 200 bin lira ve azami bir milyon lira destek verilebilecek.

Kar amacı gütmeyen kurumlar başvuracak

İZKA Mali Destek Programlarına, İzmir’deki kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar; kooperatif ve birlikler gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabilecek.

Her iki program kapsamında projelere en fazla yüzde 75 oranında destek verilebilecek. Proje uygulama süreleri en fazla 24 ay olabilecek.

İZKA başvuru rehberi de hazırladı

Potansiyel başvuru sahiplerine yol göstermek amacıyla İZKA tarafından başvuru rehberi de hazırlandı. Ayrıca her iki programın amaçları, öncelikleri, başvuru koşulları vb. konularında bilgilendirme toplantıları ile proje ve bütçe hazırlama konusunda eğitim toplantıları düzenlenecek. Bilgilendirme ve eğitim toplantılarının yer ve zaman bilgileri İZKA internet sitesinde yayınlanacak.

Mali destek programlarına ilişkin detaylı bilgi www.izka.org.tr alan adlı web sitesinden sağlanabiliyor.

Related Images:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın