Yaşama 98 yaşında veda eden Yaşar Şirketler Topluluğu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı, duayen sanayici, iş insanı Selçuk Yaşar, Karşıyaka’da Beşikçioğlu Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.
Selçuk Yaşar’ın cenaze törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, milletvekilleri, Selçuk Yaşar’ın kızları Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar ve Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, torunları, damadı Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, holding yöneticileri, çalışanları, sanayici ve iş adamları ile sevenleri katıldı.
Törenin ardından merhum Selçuk Yaşar’ın naaşı, Karşıyaka Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Selçuk Yaşar kimdir?
Selçuk Yaşar, 1925 yılında Rodos’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Karşıyaka St. Polikarp ve İstanbul St. Joseph Fransız okullarında, yüksek öğrenimini İzmir Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nda (bugünkü adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde) tamamladı.
İş yaşamına 1945 yılında, Durmuş Yaşar Müessesesi’nde çalışarak başladı. 1954 yılında Zuhal Krom ile evlendi. Çiftin, Feyhan, Selim ve İdil olmak üzere üç çocuğu dünyaya geldi.
Türkiye’nin ilk boya üretimi ve markası DYO’nun kurulmasında önemli rol oynadı. Tarıma dayalı sanayiye öncülük etti, et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla birçok önemli projeyi yaşama geçirdi. Kültür balıkçılığının doğuşuna öncülük yaptı. Entegre hindi üretim tesisi yatırımını gerçekleştirdi.
2001 yılında Yaşar Üniversitesi’ni kurdu. Kurduğu şirketler, vakıflar ve üniversite ile ülkemize sayısız eser kazandırdı, 2004 yılında Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı oldu.
Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR), Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) kuruluşuna öncülük etti, Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. Boya Sanayicileri Derneği’nin (BOSAD) kurucularından oldu.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile toplumsal alanda yatırımlar yaptı. Karşıyaka Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı’ydı. Kurum içi ve kurum dışı birçok yayının çıkarılmasına öncülük etti, Ege Ekspres Gazetesi, Gazete Ege, Devir Dergisi gibi yayınlar da çıkardı.
Danimarka İzmir Fahri Konsolosluğu yaptı. Danimarka Kraliçesi tarafından “Üstün Hizmet Nişanı”na layık görüldü. Ege Üniversitesi Senatosu ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu tarafından “Fahri Doktora” unvanı verildi. 1997 yılında ülke ekonomisine ve topluma katkıları nedeniyle “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile onurlandırıldı.