Kanunda belirtilen koşulları ve nitelikleri taşıyorum. Ben de yasal ve Anayasal hakkımı kullanıp Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpasa, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ilçelerini kapsayan İzmir birinci seçim çevresinden bağımsız milletvekili adayı oldum. Bağımsız milletvekili adaylığı için 1 Haziran 2007 günü İzmir İl Seçim Kurulu’na başvurdum.
“Siyasi gelişme siyasal katılımla olanaklıdır” söyleminden ve “tam bağımsız Türkiye” ülküsünden yola çıkarak “tam bağımsız aday” oldum.
Siyasal gelişime katkı anlamında, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasal partilerde örgütlenmenin gerekliliğine inanıyorum. Elbette siyasal partilerde de demokrasinin yeşertilmesi ve yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Yakın gelecekte siyasal partilerin kendi demokratik geleneklerini oluşturacağını ve tabandan tavana örgütlenmeyle ve uygulamalarıyla bu geleneği yaşatacağını umut ediyorum.
Bugün böyle olmadığı çok belli. Gözlediğimiz son uygulamalar, aday belirleme süreci de bu konuda bir fikir veriyor. Bağımsız aday sayısındaki artış gerçekten dikkat çekici. İl Seçim Kurulu’na başvuran birinci bölgede 26, ikinci bölgede 17 bağımsız aday olduğu belirtiliyor.
Sonuçta, ülkeme ve ulusuma hizmet etmek, Anayasa’da, yasada tanımlı demokratik bir hakkı kullanmak, yurttaşlık ödevimi yerine getirmek için yola çıktım ve bağımsız milletvekili adayı oldum.
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarına demokrasi gelinceye kadar, bağımsız konumumu ve tavrımı sürdürme kararlılığındayım. Adaylığım “tam bağımsız adaylık” olarak tanımlanabilir. Kişi, kurum ve kuruluşların, çıkar gruplarının değil, geniş halk kitlelerinin sözcüsü olmayı hedefliyorum.
44 yıllık yaşamım ve 25 yıllık meslek pratiğim sırasında edindiğim bilgi, birikim ve deneyimleri ülkemiz çıkarına, ulusumuz yararına değerlendirebileceğimi düşünüyorum.
İzmir birinci seçim çevresindeki seçmenlerden yeterli oy alabilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidersem, demokratik, laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılması için tüm gücümle uğraş vereceğime, “milletin vekili”, “milletin temsilcisi” ve “milletin sözcüsü” olacağıma söz veriyorum.”
Sandığa gitmeye çağırıyorum
Türkiye genelinde 1999 milletvekili genel seçimlerinde katılım oranı yüzde 87.9 olarak gerçekleşirken, 2002 milletvekili genel seçimlerinde bu oran yüzde 79.14 olmuş… Bu seçimde 8 milyon 638 bin 866 seçmen sandık başına gitmemiş. Bir başka deyişle, seçmenlerin yüzde 20.86’sı anayasal, yasal haklarını kullanmamış.
Yüksek Seçim Kurulu’nca açıklanan 3 Kasım 2002 günü yapılan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarına göre,
İzmir Birinci Bölgede kayıtlı seçmen sayısı 1 milyon 251 bin 483. Oy kullanan seçmen sayısı 969 bin 814. Seçime katılma oranı yüzde 77.49’da kalmış. Bu seçimde 281 bin 669 kişi sandığa gitmemiş.
İkinci Bölgede kayıtlı seçmen sayısı 1 milyon 171 bin 802. Oy kullanan seçmen sayısı 970 bin 071. Seçime katılma oranı yüzde 82.78 olarak gerçekleşmiş. Bu seçim çevresinde de 201 bin 731 kişi sandığa gitmemiş.
22 Temmuz’da nerede olursak olalım mutlaka ama mutlaka hepimiz sandığa gitmeli ve oy kullanmalıyız.
Kentimizin, ülkemizin, ulusumuzun geleceği için…
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.