Kahvaltının okul çağı çocukları için altın değerinde olduğunu hatırlatan Pediatri Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, kahvaltının çocukların başarısını olumlu etkilediğini söyledi. Dr. Açıkgözoğlu, “Kahvaltı yapan çocukların daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi oldukları gözlenirken, obezite görülme oranının düşük olduğu saptanmıştır. Anne babalar yapmasa da çocukların kahvaltı yapması mutlaka sağlanmalıdır” dedi.
Sağlıklı bir yaşam için beslenmenin doğumdan yaşlılığa kadar hayatın her döneminde en önemli bir unsur olduğunu belirten Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, okul çağında beslenme konusunda önemli bilgiler verdi. Okul çağı denilen 6-12 yaş arasının çocuklarda vücut ağırlığı ve boy uzunluğu artışının hızlı olduğu bir dönem olduğuna dikkat çeken Dr. Açıkgözoğlu, “Bu dönemde enerji fazla harcandığı için beslenme bir hayli önem arz etmektedir. Yeterli beslenme ögelerinin olmaması büyüme ve gelişmede olumsuz etki oluşturacaktır” diye konuştu.
Dr. Aysel Açıkgözoğlu, okul çağı döneminde çocukların metabolik faaliyetleri hızlanacağı için tüketmeleri gereken besinlerin kaliteli ve yeterli olması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Açıkgözoğlu, “Günlük beslenme programında temel besin maddeleri dediğimiz besinler özellikle bulunmalıdır. Bunlar ekmek, tahıl, pirinç, makarna grubu, meyve sebze grubu, et tavuk balık grubu, yumurta peynir süt yoğurt grubu ve şeker grubudur” dedi.
Günün önemli bir bölümünü okulda geçiren çocukların altın öğününün kahvaltı olduğunu belirten Dr. Aysel Açıkgözoğlu, Kahvaltı yapan öğrencilerin daha başarılı olup daha geç yoruldukları ve özgüven sahibi olduklarının gözlendiğini söyledi. Dr. Açıkgözoğlu, “Ayrıca kahvaltı yapan çocuklarda obezite görülme oranının düşük olduğu saptanmıştır. Dolayısıyla çocuklar güne kahvaltı yaparak başlamalılardır” görüşünü dile getirdi.