İzmir Valiliği’nin eşgüdümünde 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında “Türk Mutfağı Haftası” düzenlenecek. Ülkemizin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan hafta kapsamındaki etkinlikler İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’nda 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü başlayacak.
Açılışı gerçekleştirilecek hafta kapsamında, Nevvar Salih İşgören Aşcılık Meslek Lisesi öğrencileri “Maraş Tarhana Çorbası”, İzmir Aşçılar Derneği “Enginarlı Pilav” hazırlayacak. İzmir Ticaret Odası tarafından “İzmir Lokması”, Simit Dünyası tarafından da “İzmir Gevreği” ikram edilecek.
Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Adıyaman yöresinin “Gül Şerbeti” ve İzmir’in lezzetlerinden “Sübye sunumu” yapacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri “soğuk çorba ve ekmek” sunumu gerçekleştirecek.
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri tarafından “Vişne Şerbeti ve Mastabe”, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Osmanlı Şerbetleri”, 1924 Gönen kuruluşunca “Türk Kahvesi” sunumları yapılacak. Türk Mutfağı Haftası aşağıdaki etkinliklerle hafta boyunca sürecek.
İzmir’deki Türk Mutfağı Haftası etinliklerine ilişkin ayrıntılı programa İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün web sitesinden ulaşılabilecek.