Festivalin son gününde Dominik Caddesi’nde Marilen Braggiotti, Siren Bora, Semen Öner, Betül Öztürk, Özgür Aşçıoğlu, Selcen Dabağ, Oğuz Olgun, Ahmet Güzelyağdöken, Melike Bahçeci, Selin Ertemay, Feray İrigüler ve Tolgahan Kamiloğlu atölye ve söyleşilerle İzmir mutfağına ve kültürüne dair pek çok lezzetin tariflerini ve hikayesini konuklarla paylaştı. Abacıoğlu Han’da ise İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Erçetin ve dernek üyelerinin hazırladıkları tarhana çorbası, balık ekmek ve su muhallebisi ikram edildi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanvekili ve İzmir Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Rahmi Yılmaz’ın Abacıoğlu Han’daki söyleşisi ilgile izlendi. Festival, Hamit Güzyüz, Ümit Mızrak, Ayşe Karadan, Ayşe Besir, Serdar Çelenk, Gökmen Gökdeniz ve Murat Kul’un atölye çalışmaları, tadım etkinlikleri ve söyleşilerle son buldu.
Konak Belediyesi’nin Kemeraltı Çarşısı içinde açtığı yeni mekanlardan bir olan Mutfak Konak Atölyesi’nde ise ziyaretçiler tadım dolu bir gün yaşadı. İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit ve dernek üyesi şefler gün boyu farklı ve lezzetli İzmir yemeklerini konuklar için pişirdi. Hazırlanan yemekler atölye çalışmasının ardından hep birlikte afiyetle yenildi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl ilki düzenlenen “Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri Festivali”ne gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Şef Özgür Aşçıoğlu’nun Dominik Caddesi’ndeki atölye çalışmasına konuk olan ve İzmir sokak lezzetleri denilince akla gelen ilk tatlarından biri olan söğüşü hazırlayan Pekdaş, bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin güzel bir başlangıç yaptığını söyledi. İzmir mutfağının çok çeşitli ve kültürlü olması nedeniyle dünyanın sayılı mutfakları arasında yer aldığını anlatan Sema Pekdaş, festivalin amacının bu kültürü yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.