8. Mart Dokuzu Urla Ot Festivali, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Urla Sanat Sokağı’nda festival yürüyüşüyle başladı. Şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından Urla Belediyesi Eski Tamirhane Binası’nda açılış töreni gerçekleşti.
Törende konuşan festival düzenleme komitesi üyesi Doğal Sofra Gönüllüleri Başkanı Bilge Bengisu Ögünlü, “Harika bir coğrafyada yaşıyoruz. Yıllar önce otları tanımak için başlattığımız şenlik bugün önemli bir noktaya ulaştı” dedi. Ogünlü, Urla’da var olan zengin ot kültürünü koruyup yaşatmak gerektiğini söyledi.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, etkinliğe katılanlara teşekkür ederken, “Güçlü tarihi, huzur dolu coğrafyası ve bereketli topraklarıyla bizlere farklı kültür ve geleneklerin mirasını yaşatan Urla’ya hoş geldiniz” diye seslendi. Uyar, “Bu topraklar özel, kıymetli, bereketli. Bize düşen görev bu bereketi korumak, verimi arttırmak, kıymeti bilmek” dedi. Uyar, Yarımada bölgesinde sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.
Ot Festivali’nin ilk gününde şefler Handan Kaygusuzer ile Yunur Emre Akkor, konuklara bu yıl festivalin teması olan Gelincik çiçeğinden “Çalkama” yaptı. Ardından, gelincik şurubundan bir tatlı ve mutfak atölyeleri sunumu büyük ilgi gördü.
Festivalin ikinci gününde (25 Mart 2018 Pazar) Özbek Köyü’nde ot toplama etkinliği düzenlenecek. Festivale katılmak isteyenler için Pazar günü saat 10.30’da Urla Cumhuriyet Meydanı’ndan Özbek Köyü’ne ücretsiz otobüs kaldırılacak. Özbek Köyü’nde de kurulacak mutfakta otlarla yemek yapılacak.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.