Türk Mutfağının beğenilen lezzetler sunduğunu söyleyen Thomas Gugler, “Şunu herkes bilmeli. Türk mutfağı inanılmaz güzel. Bir o kadar da inanılmaz çeşide sahip. Bu yarışmayla, Türk şeflerle çalışan uluslararası şefler, kültürel mirası öğreniyor. Onlar da bu mirası lezzetlerine yansıtıyorlar” dedi. Gugler, “Ancak dikkatimi çeken bir konu var. Yeni şeflerin bir çoğu yeni şeyleri denemeye çalışıyor. Bu doğru değil. Aslında özünüze sahip çıkmak çok daha önemli” diye ekledi.
Anadolu mutfağının zengin bir içeriğe sahip olduğunu ancak yeni şeflerin “denemeler” adı altında yaptığı “değişimlerin” bir dengeye oturtulması gerektiğine dikkat çeken Thomas Gugler, “Aslında hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok. Örneğin İskender Kebabı, İskender Kebabıdır ya da çubuk fasulye, çubuk fasulyedir. Bunların lezzeti zaten çok güzel. Değiştirmeyin. Özünüze sahip çıkın. Bu çok önemli” diye konuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.