Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem, tarhananın ülkemizde kültürler arası benzerlikler arasında ilk akla gelen gıda ürünlerinden biri olduğunu belirtti. Doç. Dr. Köstem, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tarhana ile ilgili şunları söyledi:
“Bana göre çok doyurucu ve sağlıklı bir gıda maddesi. Günümüzde endüstriyel tarzda bir çok çorbanın üretildiği ülkemizde, evde yapılabilecek, özellikle çocuklara güvenerek verilebilecek bir gıda maddesi. Uzun süre tok tutması da cabası. Çok farklı tarhana türleri var. Bir çok ilde farklı farklı tarhana mevcut. Bölgeye göre içine katılacak ek gıda maddeleri de kültüre ve coğrafyaya göre değişiyor. Şenlikle mutfak, yemek kültürümüzün önemli öğesi olan tarhanaya ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.”
Geçen yıl ilki düzenlenen Tarhan Şenliği’ni sürekli kılmak ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Doç. Dr. Levent Köstem, bu yılki şenliğin de Köstem Vakfı ile Yaşanabilir Buca Derneği’nin ortaklaşa kullandığı binada gerçekleştirileceğini söyledi. Şenlikte sunulacak birbirinden lezzetli tarhanaların dernek üyelerince yapıldığını anlatan Doç. Dr. Köstem, tüm İzmirliler’i 110 Sokak No:16 Buca – İzmir adresindeki binada gerçekleştirilecek şenliğe katılmaya çağırdı.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.