Uluslararası Gıda Beslenme ve Kanser Sempozyumu

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ve UICC-ARO (International Against Cancer-Asian Regional Office) işbirliğiyle 17-19 Nisan tarihlerinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu” düzenlenecek. 17 Nisan 2008 Perşembe günü saat 09.00’da EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Gülsün Özentürk, UICC Asya Bölgesi Ofis Merkezi’nden Malcolm A.Moore, UICC Stratejik Başkanı Kazuo Tajıma ve EÜ Rektörü Prof.Dr.Ülkü Bayındır’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak program kapsamında gıda maddeleri ve kanser ilişkisi tartışılacak. Üç gün sürecek bilimsel oturumlarda kanser kontrol çalışmalarında kanser kayıt sisteminin önemi, Japonya’da beslenme ve kanser, kanserde moleküler yaklaşım, fonksiyonel gıdalar, diyet ve kanser, prebiyotikler ve kanser, posa ve kanser, tıbbi bitkiler ve kanser, tıbbi algler ve mantarlar, meyveler-sebzeler ve kanser, Nutrasötikler ve kanser, antioksidanlar ve kanser, kanserin önlenmesinde beslenme ve yaşam biçimi gibi konular ele alınacak. (Ege Ajans)

Related Images:

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın