İyi beslenme için güvenilir besin tüketmek gerek
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Eryüce, besinlerin tüketim aşamasına gelinceye kadar bir çok sorunla karşılaştığını, niteliklerini önemli ölçüde kaybettiğini belirtti. Prof. Dr. Nevin Eryüce, “İyi bir beslenme programında yeterli ve dengeli bir diyet uygulamak kadar, güven veren, besin değerini korumakta olan, sağlıklı besinleri tüketmek de önemli bir yere sahip bulunmaktadır” dedi. Hastalık ve zararlılar, tarım savaş ilaçlarıyla ilgili kalıntılar, bitkisel hormonlar, katkı maddeleri, ağır metal kirliliği gibi faktörlerin besinlerin güvenilirliğini tehdit ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Eryüce, “Sözü edilen sorunlardan en az etkilenerek, doğru seçim, uygun saklama koşulları ve hazırlama yöntemleriyle besinleri sofralara getirmek, farklı besin gruplarına belli oranlarda yer vererek dengeli bir beslenme programı uygulamak üzerinde önemli durulması gereken bir konu olmaktadır” diye konuştu. Prof. Dr. Eryüce, “Doğal ve taze besinler tercih edilmeli, tüm sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesine özen gösterilmelidir. Katkı maddeli besinlerden kaçınılmalıdır. Tüketilen tuz miktarı kontrol edilmelidir. Saflaştırılmamış tahıl ürünleri terchi edilmelidir” dedi. (Ege Ajans)
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.