Biberde ihracat, üretim tekniklerine bağlı
Çeşitli yıllara göre değişiklik gösteren biber üretiminden ihraç geliri elde edebilmenin üretim aşamasında organik tarım, biyodinamik tarım ve iyi tarım uygulamaları gibi çevre dostu üretim tekniklerinin tercih edilmesine bağlı olduğu dile getirildi. “Biber üretiminde iyi tarım uygulamaları” konusunda bilgi veren Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Duman, biberin tarihinin Kızılderililere dayandığını belirtti. Ülkemizde ortalama 400 bin ton dolma tipi, 1 milyon 350 bin ton uzun sivri biber üretildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Duman, günümüzde tarımsal etkinliklerin uygulanmasında tüketicilerin rolünün büyük boyut kazandığını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Duman, “Yeryüzünde yaşayan insanların gıda gereksinimlerini karşılayabilmeleri için yürütülmesi zorunlu olan tarımsal faaliyetlerin bugün tüketici talebine uygun şekilde yapılması hem ürün pazarlamayı kolaylaştırmakta hem de birim alan gelirinin artışına neden olmaktadır” diye konuştu. (Ege Ajans)
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.