Otizm giderek artıyor
Otizmli birey sayısının dünyada giderek arttığına dikkat çeken Dr.Adil Zorlu toplumda farkındalık oluşturarak otizme dikkat çekmek gerekitğini belirtti. Dr. Zorlu, “1975 yılında beş bin doğumda bir görülen bu rahatsızlık, 1995 yılında 500 doğumda bir görülmeye başlandı. 2017 yılında baktığımızda dünyada doğan 54 erkek çocuğunun birinde bu hastalık görüldü. Uzmanların tahminine göre de 2025 yılında her iki çocuktan birinde olması öngörülüyor” dedi.
Gaps Diyeti nedir?
Bağırsak florasının bozulmasıyla dikkat eksikliği, hiperaktivite ve otizm gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini anlatan Uzm.Dr. Adil Zorlu, GAPS diyetinin psikolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar veren bir yöntem olduğunu anlattı. Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Dr. Zorlu, GAPS’in bağırsakların geçirgenliğini geri döndürmeye yönelik bir diyet olduğunu belirtti. Dr.Zorlu, “Bağırsaklarda bozulan bakteri dengesini düzeltmek, hasarlı ve yaralı bağırsak duvarı ile bağırsak epitel dokusunu iyileştirmek için uygulanan özel bir beslenme programı” dedi.
GAPS diyetinin uygulaması zor olan, et ve kemik suyu ağırlıklı bir diyet olduğunu kaydeden Dr. Zorlu, “Program bir kaç aşamadan oluşuyor. Mesela ilk önce GAPS diyeti için hazırlık aşaması yapılmalı. Çünkü bu, kişinin sürece uyumunu kolaylaştırır” diye konuştu.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.