Hastalığın tedavisi için birden çok ameliyat tekniği kullanıldığını anlatan Op. Dr. Ulaş Urgancı, uygulanan hiçbir tekniğin hastalığın tekrar etme olasılığını ortadan kaldırmadığını belirtti. Op. Dr. Urgancı, “Ameliyat sonrası 2- 3 haftayı bulan iyileşme ve işe dönüş zamanı, yara yerinde oluşabilecek sorunlar nedeniyle 1 – 1,5 ayı bulabilmekte ve genç erişkinlerde daha sık görülen bu hastalığın tedavisi ciddi bir sorun haline gelebiliyor” dedi.
Op. Dr. Ulaş Urgancı, son yıllarda uygulanan fenol tedavisinde hastaların lokal anestezi altında yapılan işlem sonrası, hastaneye yatırılmaksızın aynı gün taburcu edildiğini ve daha kısa sürede işine ya da günlük yaşantısına dönebildiğini söyledi. Op. Dr. Urgancı, fenol adlı kimyasal maddenin cilt altındaki kıl yumağı veya diğer yabancı cisimleri eritmesi esasına dayanan tedavi yönteminin başarı şansının yüzde 80- 90 olduğunu kaydetti.
Op. Dr. Ulaş Urgancı, işlem sonrası daha az ağrı, daha hızlı işe dönüş süresi gibi avantajları nedeniyle ilk önerilen tedavi yöntemleri arasına girdiğini sözlerine ekledi.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.