Antik Çağda Zeytinyağı ve Şarap Üretimi Sempozyumu
Yazar: Güncel Haberler
![Antik Çağda Zeytinyağı ve Şarap Üretimi Sempozyumu](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2011/20111107023143.jpg)
Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen Antik Çağda Doğu Akdeniz'de Zeytinyağı ve Şarap Üretimi konulu uluslararası sempozyum 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde ve Urla'da gerçekleştirilecek. Urla Kaymakamlığı, Urla Belediye Başkanlığı, Ege Üniversitesi, Uzbaş, Hotel Pera, Köstem Organik Zeytin Çiftliği, Verde, Urla Şarapçılık ve Urlice'nin destek ve katkısıyla gerçekleştirilecek sempozyum Hakan Çeken Kültür Merkezi'de yapılacak.
Antik çağda ve günümüzde Urla'nın zeytinyağ ve şarap üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, "Zeytin, zeytinyağı, üzüm ve şarap Urla'nın vazgeçilmezleri ve ilk çağlardan itibaren hep var olmuş ürünleri. Günümüzde hala önemli olan ve ilçemizle özdeşleşmiş olan bu konuda uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onuru yaşıyoruz. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum ve tüm vatandaşlarımızı sempozyuma davet ediyorum" dedi.