Sıcak Ramazan'da beslenmeye dikkat
Yazar: Güncel Haberler
![Sıcak Ramazan'da beslenmeye dikkat](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2010/20100812101806.jpg)
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Polikliniği'nden Diyetisyen Merve Örnek, Ramazan ayında özellikle risk grubunda olanların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Aç kalma süresinin uzunluğundan ötürü sahura mutlaka kalkılması gerektiğini belirten Örnek, sahurda hafif kahvaltı niteliğinde yiyecekler tüketilmesini önerdi. İftarda hafif yemeklerle başlayıp yağdan uzak durulması gerektiğini anlatan Merve Örnek, “Kuru baklagiller ve sebzelerden oluşan menüler hazırlanmalıdır. İftarda çok miktarda yemek yerine, akşamı öğünlere bölerek geçirmek gerekirken, iftardan bir saat kadar sonra egzersiz yapmak çok faydalı olacaktır” diye konuştu. Örnek, gün boyu düşen kan şekerinin tatlı ihtiyacını arttırdığına dikkat çekerek, hamurlu ve kızartılmış tatlılar yerine, hafif sütlü tatlılar tüketilmesi gerektiğini söyledi. Diyabet,kalp ve tansiyon hastalığı olanların sürekli doktor denetiminde olması gerektiğini dile getiren Merve Örnek bu hastalıkları olanların doktoruna danışmadan uzun süre aç kalmaktan kaçınmalarını önerdi. Sıcak havalarda yeterli miktarda sıvı tüketiminin önemine dikkat çeken Örnek, “Günde 10 - 14 bardak su tüketilmelidir. Ayrıca sıvı takviyesi olarak asitli ve şekerli içecekler yerine ayran, süt, soda gibi içecekler içmeliyiz” dedi. (Ege Ajans)