Yard. Doç. Berberoğlu: Gençlerin gıda seçiminde bilgileri eksik
Yazar: Güncel Haberler
![Yard. Doç. Berberoğlu: Gençlerin gıda seçiminde bilgileri eksik](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2008/20080624024830.jpg)
Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu”nda “Edirne Sağlık Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Maddeleri-Kanser İlişkisi Konusundaki Bilgi Düzeyleri” konulu çalışma sunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Ufuk Berberoğlu, beslenme ve yaşam biçimi ile tüm kanserlerin yüzde 40’ının önlenebileceğini söyledi. Sözkonusu çalışmanın Edirne Sağlık Yüksekokulu’nda öğrenim gören 324 öğrenci üzerinde gerçekleştirildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Berberoğlu, “Gıda maddeleri alımında sağlıklı beslenme ve uygun gıda seçiminde bilgi eksikliği mevcuttur. Besinleri saklama ve koşullarına dikkat etme (yüzde 75.8), temiz-güvenli olduğuna inanılan kaynaktan su içme (yüzde 71), alkol tüketmemeye dikkat etme (yüzde 69), meyve-sebzeyi mevsiminde tüketme (yüzde 68) en fazla dikkat edilen konulardır. Riskli gıda maddesi içeren besinleri tüketenler yüzde 30.7, günlük tuz tüketimini düşük tutanlar yüzde 52 oranındadır” dedi. (Ege Ajans)