Yemek üreticilerine eğitim semineri
Yazar: Güncel Haberler
Bornova Belediyesi'nce yemek üreten işletme sahipleri ve sorumlu yöneticilerine yönelik Hazır Yemek Sektöründe Güvenli Gıda Üretimi, İşyeri ve Çalışan Hijyeni Eğitimi" konulu seminer düzenlendi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki seminere Bornova'da hazır yemek üreten 45 işletmenin sahipleri, sorumlu yöneticileri, aşçılar ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı. Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Hakan Ay, İzmir'de ilk kez hazır yemek üreticilerinin sorunlarının tartışıldığı, bilgilendirildiği seminer düzenlendiğini belirterek Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan'a teşekkür etti. Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Banu Barut, GSM ruhsatlarının verilmesi aşamasında ve denetimlerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusuna değindi ve konuyla ilgili fotoğraflı sunum yapıldı. E.Ü. Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Dr. İlkin Şengün ile Gıda Yüksek Mühendisi Şeniz Karabıyıklı "HACCP Uygulamalarının Hazır Yemek Sektöründeki Yeri ve Önemi", İzmir Tarım İl Müdürlüğü Evren Atasoy İş yeri ve Çalışan Hijyeni Sorumlu Yöneticilerin Görev ve Sorumlulukları konusunda bilgi verdi. Seminer sonrası katılımcılara sertifika verildi.