Kırım yemekleriyle adet ve gelenekleri yaşatılıyor
Yazar: Güncel Haberler
![Kırım yemekleriyle adet ve gelenekleri yaşatılıyor](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2008/20080219051634.jpg)
Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği'nde her ayın üçüncü cumartesi günü 11.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Hamur Aşları Kursları"nda derneğe gelen üyelere yöresel Tatar yemekleri öğretiliyor. 17 Mayıs tarihine kadar sürecek kurslarda her ay değişik yemekler yapılacağı belirtildi. Ocak ayında "Alişke Çorbası" ve "Cantık"ın yapıldığı kursta bu ay "Kuzu Sorpası" (Çorbası) ve "Şagaraklı Şoban Kobete" (Bacalı Kıymalı-Patatesli Börek) yapıldı. Kuzu Sorpası ile Şagaraklı Şoban Kobete yapılırken adım adım her aşamayı görerek öğrenen dernek üyeleri, aynı zamanda birbirleriyle söyleşme olanağı da buldu. Kırım Türkleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray, "Bu kursları gerçekleştirmekteki amacımız, atalarımızdan kalan geleneksel Tatar yemeklerini yeniçağa taşımaktır. Örf ve adetlerimizin devam etmesini sağlamaktır" dedi. (Ege Ajans)