İhracat başarısı için kaliteli üretim gerekli
Yazar: Güncel Haberler
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Manisa Tarım İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Çekirdeksiz Kuru Üzüm Üreticileri Bilgilendirme Toplantıları"nın ilki önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan Sarıgöl'de Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öz, Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri arasında yer alan çekirdeksiz kuru üzümün yaklaşık 150 yıldır ihraç edildiğini, üretiminin ağırlıklı olarak Manisa ili ve ilçelerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye'nin 2006 yılında 239 bin 338 ton çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı yaptığına işaret eden Öz, "Bu ihracat karşılığı 291 milyon dolar döviz girdisi sağladık. Sektörümüzde yerli girdi kullanımı yüzde 100'e yakın olduğu için bu rakamın tamamı ülkemizde kaldı" dedi. Osman Öz, "Dünya pazarlarında güçlü konumumuzu devam ettirebilmek için kaliteli ürün üretimimizi devam ettirmeliyiz. İlaç kalıntısı ve Okratoksin-A konularında iyi tarım uygulamalarını dikkate alırsak çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında sorun yaşamayız, dünya liderliğimizi pekiştiririz. Hem ihracatçılar, hem de üreticiler emeğinin karşılığını tam olarak alır" diye konuştu.