Buzdolaplarında dondurma kapasitesine dikkat
Yazar: Güncel Haberler
![Buzdolaplarında dondurma kapasitesine dikkat](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2006/20060727111004.jpg)
Makina Mühendisi Sefa Gürler, yiyeceklerin daha iyi korunabilmesi için buzdolaplarının dondurma kapasitesinin yüksek olması gerektiğini söyledi. Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen konferansta konuşan Gürler, elektrik kesildiğinde buzdolaplarının beklemeye geçtiğini belirtti. Gürler, "Buzdolabının izolasyonunun kalitesi böyle zamanlarda ortaya çıkar. Pek çok müşteri bunu bir kıstas olarak görür. Bir diğer kıstas da buzdolabının gürültülü çalışmamasıdır. Buzdolabının dondurma kapasitesi de oldukça önemlidir. Eksi 18 derecede yiyeceklerin bakteri hızı yavaşlar. Eksi 18 ve sonrasında ise yiyecekler uzun süre korunabilir. Diğer yandan eksi 15'in altında yiyecekler bozulmaya başlar" dedi.