EÜ Ziraat Fakültesi 410 dekar alanda organik üretim yapıyor
Yazar: Güncel Haberler
![EÜ Ziraat Fakültesi 410 dekar alanda organik üretim yapıyor](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2006/20060713114103.jpg)
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üretimine iki yıl önce başlanan organik tarım ürünleri “Çiftçi Günü”nde üreticilere tanıtıldı. Organik tarım üretilen arazilerin gezildiği etkinlikte üreticiler organik üretim hakkında bilgilendirildi. “Organik Üretim Projesi” çerçevesinde, İzmir Valiliği Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Çevre Vakfının desteğiyle EÜ Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma ve Üretim Çiftliği’nde 15 dekar alanda organik sebzecilik, 55 dekar alanda organik bağcılık, 90 dekar alanda organik meyvecilik, 350 dekar alanda da organik fıstık çamı yetiştirildiği belirtildi. Organik Üretim Projesinin en temel amacının doğayı temiz tutmak olduğunu belirten EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Erkan, “Organik tarım, çevre, toprak, su kaynakları ile hava ve tarımsal ürünleri kirletmeden insan ve diğer canlıların sağlığını koruyarak tarımda sürdürülebilirliği sağlamayı hedefler. Bu şekilde toprakları torunlarımızın torunlarının kullanabileceği şekilde bırakabiliriz” dedi. Proje kapsamında üreticilere de eğitimler verildiğini anlatan Prof. Dr. Semih Erkan, “İlaçlı gübreler ve yanlış sulama yöntemlerinin yarattığı kirliliği azaltmak ve engellemek için üreticilerin eğitilmesi çok önemlidir. Organik tarım projesi kapsamında ayrıca bölge topraklarını ve yeraltı sularını kirletmeden gübrelemeyi ve atıkların geri kazanımını gerçekleştirmek hedeflenmektedir” diye konuştu. (Ege Ajans)