Eti ve yumurtayı pişir, kuş gribinden korkma
Yazar: Güncel Haberler
İzmir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi'nce düzenlenen "Dün Kolera ve Verem, Bugün Kuş Gribi, Yarın Bulaşıcı Hastalıklar Neden Ülkemizde Bir Afet Gibi Seyrediyor?" konulu forumda, et ve yumurtanın iyi pişirilmesi durumunda kuş gribi riskinin ortadan kalkacağı vurgulandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Çiçek, kuş gribinin insanlara, kanatlılarla temas sonucu geçtiğini, gerekli önlemlerin alınması durumunda endişe edilmemesini istedi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Türkiye'de eğitim ve sağlığa yeterli ilginin gösterilmediğinin altını çizerek, "Kuş gribi ekim ayında ülkemizde görülmeye başladı. Sonrasında konu kapandı. Hastalık Iğdır'daki ölümün ardından tekrar konuşulmaya başladı" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ise, "Milyonlarca hayvanı öldürmek yerine kendimizi nasıl koruyacağımızı öğrenmeli ve öğretmeliydik" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye bağlı tüm ekipleri devreye soktuğunu ve kuş gribi nedeniyle oluşturulan kriz masasına 24 saat destek verildiğini söyledi.