Bir bitkiden 30 enginar elde edildi
Yazar: Güncel Haberler
![Bir bitkiden 30 enginar elde edildi](https://kentyasam.com.tr/wp/wp-content/uploads/images/2005/20050810015054.jpg)
Organik tarım uygulamalarıyla Egeli çiftçiye örnek ve önder olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi geliştirdiği sebze ve meyve çeşitleriyle de verim ve kaliteyi yükseltiyor. Mordoğan kavun ve karpuzundan sonra sanayi tipi enginara el atan Ziraat Fakültesi bir bitkiden 30 baş enginar elde ederek, konserveyle kullanım süresini de uzattı. Mevcut enginar türlerinde bir bitkiden en fazla 10 enginar alınabiliyor. Sanayi kuruluşlarının istemi üzerine E.Ü. Ziraat Fakültesi’nin Mordoğan Üretim İstasyonu’nda İtalyan konservelik küçükbaş enginar üretimine yöneldiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Semih Erkan, isteyen üreticilere fidan satışı da yaptıklarını söyledi. Sakız tipi büyükbaş enginarlarda bitki başına 10 enginar çıktığını anlatan Prof. Dr. Erkan, “İtalyan konservelik küçükbaş enginarlarda tüğ ve lif oranı düşük. Kararma minimum düzeyde. Ayrıca enginarın daha fazla bölümü kullanılabiliyor. Kavanozlarda market raflarına çıkarak uzun süre tüketim ve ihraç imkanı da var” dedi. Geçen sene başladıkları kavun-karpuz ıslah çalışmalarının da olumlu sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Semih Erkan, uygulama istasyonunda ayrıca incekabuk sofralık domates ile Manisa tatlısı ve acısı biber üretimi, 36 çeşit üzüm üretimi ve zeytincilik yapıldığını sözlerine ekledi. (Ege Ajans)