Üniversite şenliğinde çipura ekmek
Yazar: Güncel Haberler
Ege Üniversitesi'nin 26.Kültür Sanat ve Spor Şenliği çerçevesinde üniversite kampusü stand alanında Su Ürünleri Fakültesi standı önünde "Balık Ekmek" kuyruğu bitmiyor. Fakültenin gelenekselleşmiş "Ekmek arası balık" sunumunda, Ege Denizi'nin simgesi sayılan sardalya balığına bu yıl alabalık ve çipura da eklendi. Bağcı Su Ürünleri'nden sağlanan alabalık flato ile Kılıç Deniz Ürünleri'nden sağlanan alabalık ve çipuraların pişirilerek ekmek arasında sunulduğunu açıklayan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kocataş, "Balık tüketiminin oldukça sınırlı olduğu ülkemizde gençlerin balık sevmeleri ve yemek için sırada beklemeleri sevindirici bir sonuç. Şenlik sonrasında zaman zaman üniversite kampusünde "Balık Tanıtım Günleri" düzenlemeyi istiyoruz" dedi. Ekmek arasına giren çipura, şenlik süresince devam edecek. Stand alanında alabalık-çipura yarım ekmek 3 milyon, çeyrek ekmek 2.5 milyon, sardalya yarım ekmek 2, çeyrek ekmek 1.5 milyon liradan satışa sunuluyor. (Ege Ajans)