"Dünyadaki insanlar lifli, vitaminli doğal ürünlere yöneliyor"
Yazar: Güncel Haberler
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği tarafından düzenlenen "Gıda Kongresi 2005"e katılan Unilever Türkiye Gıda Geliştirme Bölümü'nden Dr. Fulya Pak, "Gıda sektöründe dünyada ki yeni eğilimleri saptamak amacıyla bir araştırma yapıldığını ve bunun sonucunda da insanların lifli, vitaminli doğal ürünlere yöneldiği ve bitkisel ürünlere ilginin arttığı ortaya çıkmıştır" dedi. Kampus Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Dr. Fulya Pak, gıda ürünlerinde dünyadaki yeni eğilimlerin yapılan bir araştırmayla saptandığını dile getirdi. Amerika, Asya/Pasifik ve Avrupa'dan seçilen 24 ülkede yapılan araştırmanın sonucunda beslenme ve formunu koruma öğelerinin gıda sektöründeki gelişmelerin global görünümünü etkileyen faktörler arasında önemli bir yer kapladıkları belirlendi. Gıdaların işlenmesi, depolanması ve korunumu, gıdanın besin değeri, kalitesi ve üretim maliyetleri üzerine etkileri gibi konularda sunumların yapıldığı kongre kapsamında oluşturulan Bilimsel Kurul; gıda mühendisliğinin temel unsurları olan alanlarda yenilikler sunan tüm çalışmaları değerlendirmeye alacak. Araştırma-geliştirme alanındaki çalışmaları ve sektörün yetişmiş insan günü gereksinimini karşılamada öncü bir kurum olan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, bu bilinçle düzenlediği kongrede; üniversite, sanayi ve araştırma enstitülerini bir araya getirerek yeni gelişmelerin tartışılacağı, sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konacağı bilimsel bir platform oluşturmayı amaçlıyor. (Ege Ajans)